Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Fricska a kormánynak: mégsem tudták elkaszálni a Corvinust

Elolvasom

Hiába csökkentette 95 százalékkal a gazdasági alapszakok állami ösztöndíjas férőhelyeinek számát a kormány, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola így is felkerült a tíz legnépszerűbb felsőoktatási intézmény listájára. Pedig az üzleti képzéseken – köztük a tavaly több mint tízezer jelentkezőt vonzó gazdálkodási és menedzsment szakon – szeptembertől csak fizetős formában lehet majd tanulni.

Felsőoktatás Eduline

Minden harmadik gazdasági főiskolás multicégnél dolgozna

Elolvasom

Tízből négy elsőéves hallgató külföldön is szeretne tanulni, minden második gólya a hároméves alapképzés után mesterszakra is jelentkezne, a diploma megszerzése után jelentős részük multicégnél dolgozna – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési vizsgálatából.

Felnőttképzés Eduline

Egységes belső pénzügyi ellenőr szakképzés Európában

Elolvasom

A belső pénzügyi kontroll felmérő felsőfokú szakképzés egységes európai keretrendszerét dolgozta ki egy szakemberekből álló nemzetközi csoport a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) vezetésével. A projekt célja, hogy a szakmai képzésben résztvevők számára egy egységes európai, illetve multinacionális környezetben is jól hasznosítható szaktudás és képesítés váljon mind szélesebb körben elérhetővé.

Felsőoktatás Eduline

Virtuális Kampusz a BGF-en

Elolvasom

Virtuális Kampusz néven közös online vállalkozásmenedzsment mesterképzést hoz létre négy nyugat-európai felsőoktatási intézmény és a Budapesti Gazdasági Főiskola. A projektben résztvevő országok tapasztalatai, a helyi piacok jellegzetességei alapján összeállított digitális tananyag 2007 óta készült.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Közoktatás Eduline

Közpénz-menedzsment képzés indul

Elolvasom

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már régóta jellemző, itthon viszont még kevésbé elterjedt a menedzserszemléletű településirányítás gyakorlata. Erre a problémára kíván gyógyírt nyújtani a Lokális Lendület elnevezésű településmarketing konferencia 2009. április 9-én a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Helyi Obszervatórium szervezésében. Ezt szorgalmazza az Állami Számvevőszék és a BGF ősztől induló új, közpénz-menedzsment képzése is.

Közoktatás Eduline

Mesterképzés felsőfokon

Elolvasom

A főiskolai jogállású intézményekben a BSc képzés már szervesebben van jelen a korábbi hagyományok miatt, míg az egyetemek könnyen beleeshetnek abba a hibába, hogy az eredetileg ötévesre tervezett képzéseiket három évbe sűrítik bele, veszélyeztetve ezzel a mesterképzés létjogosultságát, presztízsét. A teljes életpálya-kínálat pedig vonzó lehet, már a felsőoktatásba bekerüléskor is. Mi alapján döntsön a továbbtanuló? – A BGF rektorát kérdeztük.

Közoktatás Eduline

Európai színvonalú Mesterképzési Központ a BGF-en

Elolvasom

A bolognai rendszer bevezetésével határozott verseny indult meg az egyetemek és a főiskolák között a mesterképzésekért, illetve az MSc képzésre jelentkezőkért. A Budapesti Gazdasági Főiskola – a nemzetközi tapasztalatokat alapul véve – Mesterképzési Központot hoz létre, melynek feladata a mesterképzések központi szintű irányítása, koordinációja.

Közoktatás Eduline

Oktatási-tudományos együttműködés Indiával

Elolvasom

A BGF, a MICA és a cambridge-i székhelyű Anglia Ruskin University új mesterképzési programja a nemzetközi tudástranszfer egyik új ígéretes kezdeményezése, a tervek szerint a képzésben részvevő hallgatók fél-fél évet tölthetnek Magyarországon, Indiában és Angliában.

1 2 3