Közoktatás MTI

Tantermeket, uszodákat és komplett iskolákat ígér a kormány

Elolvasom

Országszerte 24 helyen tanterem, 24 tanuszoda, 25 tornaterem és öt komplett iskola épül a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.

Közoktatás Eduline

Csak a Tigáz 72 milliót hajtott be a Kliken a számlákon túl

Elolvasom

Korábban megpróbáltuk felbecsülni, hogy a fizetetlen számlák miatt mekkora késedelmes tartozást halmozott fel a Klik, de önmagában a Tigáz lefedte az összeg jelentős részét. A késedelmes tartozások így könnyen százmilliókkal növelhették az eredeti tartozásállományt, a puszta tétlenség és a Klik költségvetésének alultervezése miatt.

Közoktatás MTI

Koala a szikszói iskolákban

Elolvasom

Szikszó egyházi és állami fenntartású általános iskoláiban kezdődik meg a következő tanévben, az országban elsőként az egri Eszterházy Károly Egyetem (EKE) által kidolgozott komplex oktatási alapprogram, a Koala - jelentette be Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.

Közoktatás Unyatyinszki György

A 2010-ben győztes Fidesz ma könnyen ellenzéki lehetne az oktatás terén

Elolvasom

Szakképzés katasztrofális helyzete, forráshiány az oktatásban, cigányok szegregációja, rossz tanári közérzet, átgondolatlan törvénymódosítások? Mind, mind olyan kritika, mellyel Pokorni Zoltán egykor a szocialista kormányokat kritizálta a választások után. Felkutattuk a Fidesz egykori elképzeléseit az oktatási rendszerről, de Pokorni szavait akár egy mai ellenzéki szájába is adhatnánk, annyira félrecsúszott minden, amit 2010-ben elterveztek.

Érettségi-felvételi Eduline

Több karon is sokszoros a túljelentkezés - Figyelj, ha sorrendet módosítanál!

Elolvasom

Idén 111 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, több éves visszatekintésben is régen próbáltak ilyen sokan diplomát szerezni. A nagy létszám azonban a népszerű intézményekben komoly túljelentkezést eredményezett, ami a ponthatárok emelkedésével járhat. Van olyan kar, ahol nyolcszor többen jelentkeztek, mint ahányat állami finanszírozásban felvehetnek.

Felsőoktatás MTI

Januártól jön a Soproni Egyetem

Elolvasom

Várhatóan Soproni Egyetem néven működik tovább négy karral januártól a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), miután Palkovics László oktatásért felelős államtitkár július 1-jén Szombathelyen bejelentette, hogy az NYME-től az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE) kerülhet a Savaria Egyetemi Központ (SEK). Az új struktúráról ősszel tárgyal a Parlament - tájékoztatta a soproni székhelyű felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Közoktatás Eduline

Vendégtanulók: A PDSZ szerint a diákokon kísérletezik a kormány

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában vázolta, hogy szeptembertől vendégtanulóként kell két iskola között ingáznia azoknak a diákoknak, akik a szakgimnáziumukban oktatott természettudományos tárgy mellett másikból is szeretnének érettségizni. A földrajzi és logisztikai akadályok, valamint az iskola és a tanár munkakörének határai miatt ezt megoldhatatlan feladatnak látja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.