Nyelvtanulás Eduline

Melyik nyelvvizsgán nincs nyelvtani feladat?

Elolvasom

Az írásbeli és a szóbeli kommunikáció jól megy, de nyelvtani szabályokat nem szívesen magoltok? Megnéztük, hogy a piacvezető nyelvvizsgaközpontok közül hol húzták ki a feladatlistáról a nyelvhelyességet mérő tesztet, és hol ellenőrzik továbbra is külön feladattal a szókincsbeli és a nyelvtani tudást.

Felnőttképzés MTI

Munkát kereső fiataloknak hozott létre egy oldalt a kormány

Elolvasom

Az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával az Új Nemzedék Központ (ÚNK) - jelentette be Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Kiverte a biztosítékot a szülői szervezet ötlete: "a tanításhoz mindenki ért?"

Elolvasom

Nagyon sok olvasónknál kiverte a biztosítékot a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) legújabb javaslata: a szervezet szerint az általános iskolákban meg kellene szüntetni a buktatást, mert „mindaz, ami az oktatási intézményekben történik”, az „fizikai, szellemi, érzelmi és lélektani vétség a gyermekek ellen”.

Felsőoktatás eduline/mti

Új ösztöndíjat vezet be a kormány: kiknek jár?

Elolvasom

Az idei évtől egyetemi képzésben (MSC) részesülhetnek a diplomás egészségügyi szakdolgozók, valamint háromezer ápolónak tanuló kap ösztöndíjat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen pénteken Budapesten.

Felsőoktatás MTI

Együttműködik a Corvinus a MÁV-val

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Budapesti Corvinus Egyetem tudásbázisaik összekapcsolása, valamint a közös oktatási és kutatási programok, szakmai gyakorlóhelyek létrehozása és a tehetséggondozás biztosítása érdekében - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

1
340 341 342 343 344
391