Közoktatás Eduline

A központosítás és a tanárok leterheltsége miatt romlik a diákok teljesítménye a PSZ alelnöke szerint

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a 24.hu-nak arról beszélt, hogy a diákok teljesítményében megfigyelhető negatív tendencia visszavezethető 2013-ig, amikor állami kézbe kerültek az oktatási intézmények, de a tanárok és a diákok leterheltsége is közrejátszik, a lemaradókkal pedig nincs, aki foglalkozzon. Szerinte a gyerekek egyedi fejlődési szakaszait kellene figyelembe venni a feszes tanterv teljesítése helyett.

Közoktatás MTI

Pedagógussztrájk Horvátországban: emelik a béreket

Elolvasom

Három ciklusban, hat százalékkal emeli a horvát kormány jövőre az állami tisztviselők és közalkalmazottak alapilletményét - közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerdán a parlamentben. Emiatt elhalasztják az áfakulcs január elsejétől tervezett, 1 százalékpontos csökkentését, 25 százalékról 24 százalékra - tette hozzá. Ez azonban nem vet véget a tanítók és a tanárok október 10-e óta tartó sztrájkjának.

Közoktatás Unyatyinszki György

Trükkös béremelésre készül a kormány?

Elolvasom

Bár a pedagógusok sztrájkbizottsága hosszú ideje tárgyal a kormánnyal az oktató és nevelő munkát segítő nem pedagógus végzettségű iskolai alkalmazottak béremeléséről - erre hajlik a kormány is -, de nem született végleges megállapodás. A kerekasztalt követően a kormány mégis bedobott egy béremelési tervet, amiről nem állapodtak meg a sztrájkolókkal.

Felsőoktatás eduline/mti

Palkovics: Lesz pénz a béremelésre

Elolvasom

Az oktatói-kutatói közalkalmazotti kör tervezett bérminimumának rögzítéséhez az intézményeknél a szükséges források rendelkezésre állnak - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár pénteki online fogadóóráján.

Közoktatás Eduline

Megalázó fizetéssel szúrják ki a közoktatásban dolgozók szemét

Elolvasom

Egyre nagyobb a feszültség az iskolákban és egyetemeken. Az ELTE-BTK oktatói a megalázó bérek miatt írtak nyílt levelet, a közoktatásban dolgozó tanárok pedig már a sztrájkot fontolgatják. Hozzájuk csatlakoznának a nevelést-oktatást segítők, akiknek csak látszólagosan emelték a fizetésüket – volt, akinek csak bruttó 775 forinttal.

1 2