Milyen lehetőségek vannak az oktatásban az állami iskolákon kívül?  Tovább »

Vekerdy Tamás a 80-as évekbeli magyar oktatásról azt nyilatkozta, hogy "gyilkos, mert testileg, lelkileg rongálja a gyerekeket". Most, D.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A játék, a mozgás, a gondolkodni tanítás a legfontosabb az iskolában, és ezeket bármilyen rendszerben, bármilyen felügyelet mellett el lehet érni...  Tovább »

Egyedülálló, a Nemzeti alaptanterven (Nat) alapuló módszert, úgynevezett rendszerpedagógiát dolgozott ki a Gyermekszem.  Tovább »

hirdetés

Nem készít fel az életre, burokban nő fel a gyerek, nem tanul majd fegyelmet - tényleg ilyen "vádpontokkal" kell szembenézniük azoknak a szülőknek...  Tovább »

"Egy gyerekre jutó költség 100 ezer forint, plusz az étkezés, ami nagyjából 25 ezer forint havonta.  Tovább »

Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel –...  Tovább »

Hatalmas a túljelentkezés az alternatív iskolákban, ám mivel az elsősöket nem lehet felvételiztetni, a szülők egymással versengenek minden...  Tovább »

Több száz állami, egyházi, alapítványi intézmény, azaz négy-, öt-, hat- és nyolcéves középiskolák, topgimnáziumok, alternatív iskolák közül kell...  Tovább »

Középiskolás korig senki nem kap osztályzatot, nincs hagyományos órarend, valamint a diákok azt is eldönthetik, hogy mikor legyen a témazáró.  Tovább »

Az ismert oktatási szakértő szerint is a kormány reakciója a felcsúti kisvasútra emlékeztet, amelyet a kritikák ellenére inkább meghosszabbítanak.  Tovább »

Különleges oktatási módszer, a storyline szerint tanítanak több norvég iskolában: a diákoknak csoportban kell feladatokat megoldaniuk.  Tovább »

Hihetetlen eredményre jutottak amerikai kutatók, a macskákkal közösen oktatott diákok sokkal jobban teljesítenek az iskolában, mint azt várták.  Tovább »

Van másik iskola címmel szervez konferenciát november 22-én és 23-án az Alapítványi- és Magániskolák Egyesülete...  Tovább »

Nem tartja vesztesnek az alapítványi és magániskolák helyzetét Horn György, az Alapítványi és Magániskolák...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X