Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel –...  Tovább »

Hatalmas a túljelentkezés az alternatív iskolákban, ám mivel az elsősöket nem lehet felvételiztetni, a szülők egymással versengenek minden...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A KSH adatai szerint 2017-ben csaknem 435 ezer középiskolás diák kezdte meg a tanulmányait nappali tagozaton, ebből kicsivel több mint 100 ezren a...  Tovább »

80 gyereknek még a 9-10. osztályos bizonyítványa is gyanús. Az érintett iskola tanárjai fizetést sem kaphattak már egy ideje.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tanárok új munkahelyet, a hátrányos helyzetű gyerekek szülei pedig másik iskolát kereshetnek.  Tovább »

Nincs hely az alternatív iskolákban, de egyháziba nem szeretné íratni a gyerekét? Könnyen lehet tanulócsoportos vagy magántanuló, némi utánajárással.  Tovább »

Az állam egyre nagyobb teret ad át az oktatásban az egyházi intézményeknek, melyek főleg a szegényebb országrészekben vállalnak iskolafenntartási...  Tovább »

A török kormány el akarta érni a budapesti Orchidea iskola bezárását, mondván: terrorista hálózat működteti.  Tovább »

A török elnök az ellen kezdeményezett sikertelen puccs után politikai ellenfeleinek minden hálózatát fel szeretné számolni, akkor is, ha ez...  Tovább »

Kifosztottak és szétromboltak egy etyeki iskolaépületet a napokban. Az intézményben milliós kár keletkezett.  Tovább »

Az új kerettanterv szerint nem térhetnek el a Waldorf és más alternatív iskolák a központilag meghatározottól, csak akkor, ha "pluszszolgáltatást"...  Tovább »

2015-ben indult meg nagyobb sebességgel a szakiskolai képzésben a magániskolák kiszorítása.  Tovább »

Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt -...  Tovább »

Az államot mikor fogják vizsgálni? – tette fel a kérdést Horn György, aki szerint csak állami segítséggel lehet csalni a támogatások megszerzésében.  Tovább »

Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása, ugyanis az elmúlt időszakban több szabálytalanságra is bukkantak az ellenőrzések során -...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X