Jó lenne, ha az iskolaigazgatói pályázaton elutasított jelöltek nem egy egyszerű „nemet” kapnának, hanem egy rövid indoklást is, ezt a Nemzeti...  Tovább »

A tankerületi tanácsok tervezett taglistája „zöld utat biztosít a kormányzati akarat-gőzhenger gátlástalan nyomulásának” - írja a Pedagógusok...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Kettes érdemjeggyel értékelte a 2016/2017-es tanév oktatáspolitikai döntéseit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).  Tovább »

Kezdi elveszíteni értékét a pedagógusok 2013-ban indult béremelése.  Tovább »

hirdetés

A pedagógus-szakszervezetek nincsenek elájulva a kilencosztályos általános iskola ötletétől.  Tovább »

Az alsó tagozatos iskolások esetében sincs napirenden a házi feladat kivezetése - értesült a Magyar Idők.  Tovább »

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint Lázár János miniszternek érdemes lenne figyelembe vennie olyan modern vívmányokat az oktatás...  Tovább »

Minden második iskolában van olyan tanár, aki tagja egy szakszervezetnek, de a kép árnyaltabb.  Tovább »

Arra kíváncsiak, hogy meg tudja-e védeni a jelenlegi oktatási rendszert a tanárok, szülők és diákok előtt.  Tovább »

A Herman Ottó Gimnáziumból elindult mozgalom tagjai nem látnak rendszerszintű változást: éveket kell még várni a diákok és tanárok terheinek...  Tovább »

A szakszervezet szerint a korábban kidolgozott minősítési eljárás önmagában alkalmatlan volt a tanárok teljesítményének mérésére, így az ezt...  Tovább »

A Civil Közoktatási Platform szerint már el is kezdődtek az elbocsátások amiatt, hogy az új tanterv szerint összevontan oktatják a...  Tovább »

Látszatintézkedésnek tartja A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a kormány következő tanévre eszközölt módosításait.  Tovább »

A kormány - vélhetően a feszültségek enyhítése érdekében - egyszerűen megmondta, hogy kiket minősíthetnek fel jobb fizetéssel a Pedagógus II.  Tovább »

Az oktatásért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában vázolta, hogy szeptembertől vendégtanulóként kell két iskola között ingáznia azoknak...  Tovább »

hirdetés