Országos sztrájkot szervezett pénteken a legtöbb tanárt tömörítő lengyel pedagógus szakszervezet (ZNP), a tiltakozási akcióban a szervezők által...  Tovább »

Terrorista jellegű bűncselekmény elkövetésével vádolják hétfőn kezdődött perében azt a lengyel egyetemistát, aki tavaly az alsó-sziléziai vajdasági...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A lengyelek már a kilencvenes évek végén áttértek a kilencosztályos általános iskolai modellre, aminek pont most kívánnak véget vetni.  Tovább »

A kormánypárt oktatási reformja ellen vonultak utcára a lengyel pedagógusok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A pénz a gyerekeket is megváltoztatja. Egyrészt sokkal motiváltabbá teszi őket, másrészt viszont sokkal önzőbbé is.  Tovább »

12 éves diákját fojtogatta egy lengyel énektanárnő, az esetről fotót készített az egyik osztálytárs.  Tovább »

Több mint negyven lengyelországi iskolában szünetel majd a tanítás a június 8-án kezdődő és július 1-ig tartó...  Tovább »

Több ezer iskolát és oktatási intézményt számolnak fel Lengyelországban, a 16 vajdasági oktatási felügyelet adatai...  Tovább »

Az utóbbi öt évben 1 millióval csökkent a tanulók száma, 3000 oktatási intézményt zártak be, de 11 ezer új állást...  Tovább »

Az intézmények bezárására vonatkozó kérelmek már a tanügyi hatóságok asztalán vannak.  Tovább »

Általános sztrájkot hirdettek péntektől a litvániai lengyel kisebbségi iskolák tanulói és szüleik: követelik az idén márciusban elfogadott litván...  Tovább »

Második lett a magyar csapat a Varsóban rendezett közép-európai gyermekolimpián szombaton.  Tovább »

Még három magyar tanuló van kórházban a szombati délnyugat-lengyelországi buszbaleset sérültjei közül, de csak egyikük, egy kislány van súlyosabb...  Tovább »

Balesetet szenvedett egy magyar iskolásokat szállító autóbusz szombat délelőtt 10 óra tájban a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Namyslów...  Tovább »

A képregény a zeneszerzőt konvenciómentesen igyekezett népszerűsíteni a német és lengyel fiatalok körben: Chopint egy popzenekar vezetőjeként...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X