Érettségi-felvételi Eduline

Rétvári Bence elégedett, szerinte a magyar oktatás "rugalmas és a diákok igényeiből indul ki"

Elolvasom

Másfél éve az iskolák, a tanárok és a szülők nagyobb szabadságot kaptak, a tananyagminimum és a diákok maximális terhelhetősége között ők határozzák meg, pontosan mit tanítanak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Educatio kiállítás megnyitóján. Az államtitkár szerint a mai oktatási rendszer „rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeiből indul ki”.

Nyelvtanulás Eduline

Ezeket a programokat nem szabad kihagyni az Educatio kiállításon

Elolvasom

Az Educatio kiállítás olyan a felsőoktatásba készülők számára, mint egy celeb. Mindenki ismeri, legalábbis, ami a fő profilját illeti: képbe kerülni a felsőoktatási kínálattal. Az alap, hogy kimentek, és végignézitek a hazai egyetemek standjait, aztán a külföldi továbbtanulásra ösztönző standokat. Már ez sem egy kis túra, de érdemes a többi kiállítóra és az előadásokra is időt szánni. Mit nem érdemes kihagyni? Soroljuk.

Érettségi-felvételi Eduline

Így választhatjátok ki a tökéletes szakot: öt fontos tanács felvételizőknek

Elolvasom

Február 15-ig jelentkezhettek az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire. De mi a helyzet akkor, ha még fogalmatok sincs, milyen szakot jelöljetek meg az e-felvételi rendszerében? Honnan lehet megtudni, melyik képzésen milyen tantárgyakat oktatnak, hol lehet a végzettséggel elhelyezkedni, és jó-e a hangulat a tanszéken? Megmutatjuk.