Felsőoktatás Eduline

Idén az ELTE-n tanácskoznak az európai egyetemek

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) ad otthont a legnagyobb európai egyetemi hálózat, az Európai Egyetemek Szövetsége (European University Association, EUA) egyik éves szemináriumának csütörtökön és pénteken, a rendezvényre egyetemi vezetőket, doktori iskolák vezetőit, oktatóit várják.

Érettségi-felvételi Eduline

Felsőoktatási rangsor: ezek az ország legjobb jogi egyetemei

Elolvasom

2010-ben is bejutott a tíz legnépszerűbb képzés közé a jogász szak - több mint ezernyolcszázan szerettek volna bekerülni valamelyik hazai felsőoktatási intézmény jogi karára. Az igazgatási és jogi terület iránt érdeklődő diákok idén is kilenc egyetem és egy főiskola közül választhatnak: a Felvi rangsorában az élen az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll.

Felsőoktatás Eduline

Tizenkét pont: ezt várják a hallgatók az új felsőoktatási törvénytől

Elolvasom

Tizenkét pontban foglalta össze az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos javaslatait: európai uniós szintre növelnék a felsőoktatásra fordított éves összeget, rendeznék a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódó jogokat, és tiltakoznak a hallgatói önkormányzatok jogainak csorbítása ellen.

Felsőoktatás Eduline

Pályaválasztási szülői értekezlet az ELTE-n

Elolvasom

Országos pályaválasztási szülői értekezletet tartanak december 4-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A rendezvény célja, hogy a felvételizők szüleinek a pályaválasztási kérdésekkel és a felvételi folyamattal kapcsolatban naprakész információkat nyújtsanak.

Közoktatás Edupress

Két magyar egyetem szerepel a sanghaji rangsorban

Elolvasom

Idén is megtartotta helyezését a Szegedi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem a sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsorban. A két intézmény a legjobb 300-400 között foglal helyet. A világ 400 legjobb egyetemének ranglistáját három amerikai egyetem: a Harvard University, a Stanford University és a University of California, Berkeley vezeti, a legjobb európai egyetem a Cambridge, amely a negyedik helyen áll.

Közoktatás Edupress

Döntött a mesterképzési helyek elosztásáról az oktatási tárca

Elolvasom

Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntött a 2009/2010-es tanévben induló mesterképzésekre elkülönített államilag támogatott helyek elosztásáról. Az elkülönített 21700 helyből 18980 helyet osztott szét 30 intézmény között, a maradék csaknem 2000 helyet a várhatóan májusban akkreditált szakokra tartalékolja a tárca - adta hírül az MTI.

Közoktatás Edupress

Kísérleti nyelvi labor diszlexiásoknak az ELTE-én

Elolvasom

A fogyatékkal élők elhelyezkedési esélyeit segíti az IBM és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) október 1-jén aláírt együttműködési szerződése. Az informatikai cég által nyújtott támogatásból a látássérült, diszlexiás és diszgráfiás hallgatók számára alakítanak ki speciális nyelvi laboratóriumot, de a megállapodás egy féléves gyakornoki állás lehetőségét is magában foglalja. A támogatás 50 ezer eurós összegéből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárol az egyetem.

1
12 13 14 15 16 17 18