Olasz formatervezőkből és dizájnerekből álló csapat alkotta meg a Glifot, mellyel azok a gyerekek is játékosan megélhetik az írás vagy a rajzolás...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nem megy a kézírás a gyerekek nagy részének: egy német kutatás szerint a kisiskolások mintegy 70 százaléka az óvoda után nem rendelkezik azokkal a...  Tovább »

Allah, a mindenható – egy kabuli iskolában a 24 éves Szamira Ahmadzainak nem tanár diktálja a fenti szöveget, hanem a...  Tovább »

hirdetés

Az interneten keringő hírek szerint az USA-ban már 42 államban nem tanítják kézírásra a diákokat, helyette a gépírás...  Tovább »

Egy- és kétmillió között van azoknak a száma Szerbiában, akik teljesen írástudatlanok vagy funkcionális analfabéták.  Tovább »

Mindössze ötvenhat százalékos az írástudók aránya a pakisztáni felnőttek körében, a nők még rosszabbul állnak: csupán negyven százalékuk tud írni és...  Tovább »

Negyvenkét amerikai államban döntöttek úgy, hogy az általános iskolákban a kézírás helyett a tízujjas gépelést oktatják – a szakemberek szerint a...  Tovább »

Két paksi tanítónő az origamira alapozva olyan új módszert dolgozott ki, amely megkönnyíti a diákok számára az írás és az olvasás elsajátítását.  Tovább »

Saját írás- és olvasástanítási módszert fejlesztett ki az egyik paksi általános iskola két pedagógusa. Origamit használnak az órákon.  Tovább »

Egyszerű és gyors vizsgálattal, agyi szkenneléssel jósolható meg, ha egy diszlexiás gyerek jó eséllyel megtanulhat olvasni - állapították meg...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X