Közoktatás Edupress

Pénzt veszíthetnek az intézmények az átjárhatósággal

Elolvasom

A Népszabadság értesülése szerint több száz hallgatót veszítettek az intézmények a finanszírozási formák közti átjárhatóság miatt. A felsőoktatási törvényben 2007 óta szerepel, hogy azok az államilag támogatott hallgatók, akik nem teljesítik az előírt kreditmennyiség legalább felét két féléven át, költségtérítésesként kell folytassák tanulmányaikat. A napilap szerint azonban ennek anyagi feltételét több száz hallgató nem tudta vállalni idén.

Közoktatás Edupress

Összefogtak a bölcsészettudományi karok

Elolvasom

Öt nagy egyetem bölcsészettudományi kar dékánja írta alá az Educatio kiállításon, január 23-án azt a megállapodást, amely a mesterszakos felvételi rendszer karok közti átjárhatóságát segíti. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem dékánja, Dezső Tamás úgy fogalmazott: ennek az informális szerveződésnek az a célja, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken szerezhető bölcsészettudományi mesterszakos diplomák értékét.

Közoktatás Eduline

Stratégiai szövetség a BGF és a Corvinus között

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két vezető felsőoktatási intézménye, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem 2008. november 17-én. A szakmai stratégiai szövetség az oktatási-kutatási tevékenységek összehangolásával a magas színvonalú képzés biztosítására törekszik, miközben szélesebb, kiszámíthatóbb, a munkaerő-piac kívánalmait teljes mértékig kielégítő képzési kínálatot teremt.