Hány félévig tanulhattok állami támogatással egyetemen vagy főiskolán? Mi a helyzet, ha orvosi egyetemre jártok? És ha doktori képzést végeznétek?  Tovább »

Egyetemre felvételiztek és államilag finanszírozott képzéseket szeretnétek megjelölni?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Vissza kell fizetni az állami támogatás összegét, ha egy félév után otthagyjátok az egyetemet? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Mit kell vállalniuk azoknak az egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik állami ösztöndíjasként kezdik meg tanulmányaikat ősszel?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

El lehet-e végezni állami ösztöndíjasként egy mesterszakot, ha egy alapszakon már megszereztétek a diplomát, később pedig egy külföldi egyetemen...  Tovább »

Nem árt észben tartani, hány államilag támogatott féléve van egy hallgatónak, nehogy szeptemberben szembesüljön vele, hogy elfogyott.  Tovább »

Maradhattok állami ösztöndíjas helyen, ha túlcsúsztatok? Mi történik a megmaradó félévekkel?  Tovább »

Mennyi ideig maradhattok állami ösztöndíjas helyen, ha már túlcsúsztatok a képzési időn?  Tovább »

Hány államilag támogatott félévetek marad, ha már szereztetek egy OKJ-s szakképesítést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hány félévig tanulhattok állami támogatással egyetemistaként vagy főiskolásként? Hogyan fogynak a félévek, ha több szakot végeztek párhuzamosan?  Tovább »

Mennyi ideig tanulhattok ingyen egyetemen, főiskolán? Kezdhettek-e újabb alapszakot államisként, ha egyet már elvégeztetek?  Tovább »

Hány kredit megszerzése alatt mondhattok le az állami ösztöndíjról, mi történik ezután a hallgatói nyilatkozattal, és visszakerülhettek-e újra...  Tovább »

Csináltatok OKJ-s képzést, ezért nem tudjátok, mennyi egyetemi félévet támogat az állam? Újabb kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Szakváltás után mennyi időtök van diplomát szerezni, és hogyan fogynak az állami féléveitek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Mennyi ideig maradhattok állami ösztöndíjas helyen, ha már túlcsúsztatok a képzési időn? Mi történik a megmaradó félévekkel?  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X