Országosan nem jellemző a tanárhiány, egy-egy tankerületben ugyanakkor valóban probléma - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke...  Tovább »

Újabb tankerületi központ létrehozása mellett döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A 2011-ben elkezdett átalakítást azzal indokolták, hogy csökkenti majd a különbségeket a városokban, illetve községekben élő diákok teljesítménye...  Tovább »

Egy Eger környéki iskolában egy naptár és egy jegyzetfüzet volt a tanárok év végi jutalma.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem a tantestületeknek, hanem az iskolaigazgatóknak szánták azt a csokigolyót, amely csütörtökön bejárta a sajtót - közölte a Klebelsberg Központ...  Tovább »

Érdekes ajándékot kaptak az egyik állami fenntartású iskola tanárai.  Tovább »

Állami fenntartásba kerültek az iskolák, biztonságosabbak a működési körülmények, és a pedagóguséletpálya-modell is érezteti a hatását - Palkovics...  Tovább »

A XIII. kerületi önkormányzat úgy cselezte ki az iskolák államosításáról szóló törvényt, hogy társasházzá alakított négy iskoláját.  Tovább »

Csaknem 140 kérelmet adtak be az egyházak 2013 óta idén tavaszig azért, hogy átvehessék egy-egy állami iskola fenntartását – derült ki a Klebelsberg...  Tovább »

Miután első fokon, júniusban a magyar állam részben már pert vesztett Budaörs önkormányzatával szemben a települési iskolák átvételével kapcsolatos...  Tovább »

Két általános iskola fenntartását vette át szeptember elsejétől az evangélikus és a református egyház Tolna megyében, az önkormányzatok Bonyhádon és...  Tovább »

Furcsa közleményt tett közzé a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE).  Tovább »

Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása, ugyanis az elmúlt időszakban több szabálytalanságra is bukkantak az ellenőrzések során -...  Tovább »

Tömegével viszik az elmúlt években alapítványi- és magániskolákba a gyerekeiket azok a szülők, akik ezt megengedhetik maguknak.  Tovább »

Egyre többen hagyják ott az állami iskolákat és igyekeznek bejutni az alternatív iskolákba.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X