Vissza kell fizetni az állami támogatás összegét, ha egy félév után otthagyjátok az egyetemet? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az állami ösztöndíjas képzésben résztvevőknek a hallgatói szerződés aláírásával el kell fogadniuk és teljesíteni a benne foglaltakat, de mi történik...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Mit kell vállalniuk azoknak az egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik állami ösztöndíjasként kezdik meg tanulmányaikat ősszel?  Tovább »

El lehet-e végezni állami ösztöndíjasként egy mesterszakot, ha egy alapszakon már megszereztétek a diplomát, később pedig egy külföldi egyetemen...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hány szemesztert végezhettek el ingyen? A legfontosabb tudnivalók az állami ösztöndíjról.  Tovább »

Hány félévig tanulhattok állami támogatással egyetemistaként vagy főiskolásként? Hogyan fogynak a félévek, ha több szakot végeztek párhuzamosan?  Tovább »

Mennyi ideig tanulhattok ingyen egyetemen, főiskolán? Kezdhettek-e újabb alapszakot államisként, ha egyet már elvégeztetek?  Tovább »

Mi történik, ha abszolutórium megszerzése előtt megszűnik a hallgatói jogviszony?  Tovább »

Mennyi ideig tanulhattok ingyen a felsőoktatásban? Mi a helyzet akkor, ha egyszerre két szakot végeztek?  Tovább »

Veszítetek-e az ingyen ''letanulható'' időből, ha az egyetem, főiskola előtt elvégeztek egy OKJ-s képzést? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Hány államilag támogatott félévet lehet elhasználni a BA- vagy BSc-szakokon? El lehet végezni két alapszakot állami támogatással?  Tovább »

Beleszámít az állami ösztöndíjért ledolgozandó félévekbe a tanulmányok alatt végzett munka? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Elvégezhettek-e két alap- vagy két mesterszakot állami ösztöndíjasként?  Tovább »

Hány szemesztert végezhettek el ingyen? Tanulhattok-e állami ösztöndíjasként két alapszakon? A legfontosabb tudnivalók az állami ösztöndíjról.  Tovább »

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre más szabályok vonatkoznak, mint a többi állami egyetemre és főiskolára.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X