Milyen nyilatkozatot kell aláírniuk azoknak a hallgatóknak, akik államilag támogatott formában kezdik meg tanulmányaikat?  Tovább »

Milyen szabályokat kell ismerniük azoknak, akik államilag támogatott formában szeretnék elvégezni az egyetemet vagy főiskolát?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Vissza kell fizetni az állami támogatás összegét, ha egy félév után otthagyjátok az egyetemet? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az állami ösztöndíjas képzésben résztvevőknek a hallgatói szerződés aláírásával el kell fogadniuk és teljesíteni a benne foglaltakat, de mi történik...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mit kell vállalniuk azoknak az egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik állami ösztöndíjasként kezdik meg tanulmányaikat ősszel?  Tovább »

El lehet-e végezni állami ösztöndíjasként egy mesterszakot, ha egy alapszakon már megszereztétek a diplomát, később pedig egy külföldi egyetemen...  Tovább »

Hányan várják az idei felvételi ponthatárokat?  Tovább »

Ha szeptemberben állami ösztöndíjas, vagy állami részösztöndíjas képzést kezdtek meg, idén is kénytelenek lesztek aláírni a hallgatói nyilatkozatot...  Tovább »

Az első félév még "ingyen jár" az alapképzésben, a másodiktól azonban már figyelni kell arra államilag finanszírozott szakokon, hogy mennyi idő...  Tovább »

Még egy hónapotok van az egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési határidejéig - az elektronikus jelentkezési lapot nem nehéz kitölteni, de néhány...  Tovább »

Megemelték a kötelezően teljesítendő kreditek számát a felsőoktatásban, aki nem figyel, az fizethet.  Tovább »

Nem minden esetben kell fizetni, ha abbahagyjátok az egyetemet-főiskolát. Olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Csúszol, passzív félévre mész, esetleg egyetemet váltasz?  Tovább »

Ezer ösztöndíjastól követelheti vissza az állam a kifizetett pénzt, amennyiben a jellemzően mesterszakos hallgatók augusztus 31-ig nem szereznek...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X