szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Töltsétek tartalmasan a következő (majdnem) két hónapot: ma olyan könyveket ajánlunk, amelyekből hasznos memóriafejlesztő technikákat tanulhattok, sok mindent megtudhattok a stressz kezeléséről, és inspiráló történeteket kaphattok olyan emberekről, akik megtalálták a bennük rejlő tehetséget.

Joel Levy: Fejleszd az agyad - Több mint 300 technika, rejtvény és feladat

Őrületbe kerget, hogy mindig elfelejted mások nevét, a jelszavad, vagy hogy hová tetted a kulcsodat? Szeretnéd fejleszteni a szókincsed, a számolási vagy a tanulási készséged? Tornáztasd az agyad, tanulj hasznos memóriafejlesztő technikákat, és tartsd fitten az elméd szórakoztató feladatokkal, érdekes fejtörőkkel – olvasható a könyv ajánlójában.

Ne hagyd, hogy zavarba hozzon a matek, és ne keseredj el, ha nem elég bő a szókincsed. Ez az átfogó kötet segít, hogy kiteljesíthesd mentális képességeidet. A könyvbe itt bele is olvashattok.

Stressz: A feszültségoldás pszichológiája - Hogyan alakítsuk a stresszt pozitív energiává?

A stressz az élet természetes velejárója, de ha elhatalmasodik rajtunk, az testi és lelki egészségünket egyaránt fenyegeti.

Öt nagyon jó könyv, amit érdemes elolvasni - nem csak szülőknek, tanároknak is

A gyerekekkel bánni nem egyszerű feladat, ezért most összegyűjtöttünk nektek öt könyvet a HVG Könyvek kínálatából, amelyekben hasznos tippeket olvashattok a gyermeknevelésről.

A Stressz: A feszültségoldás pszichológiája szemléletes infografikák segítségével, közérthetően mutatja be, hogyan hat a stressz a szervezetünkre, mit tehetünk ellene rövid és hosszú távon, és miként alakíthatjuk úgy az életünket, hogy ellenállóbbá váljunk a mindennapok stresszoraival szemben. A könyvről bővebb infót itt találtok.

Sir Ken Robinson, Lou Aronica: Elemedben vagy? Az alkotó elem 2. Fedezd fel a benned rejlő tehetséget!

Sir Ken Robinson, a kreativitás, az innováció és a humán erőforrások szakértője új kötetében szellemes és inspiráló történeteket mesél olyan emberekről, akiknek sikert és hírnevet hozott alkotó elemük megtalálása: Ellen McArthur például megdöntötte az egyszemélyes Föld körüli vitorlázás világcsúcsát, David Oligvy pedig skóciai tűzhelyárusból lett „a reklámszakma atyja”.

Rengeteg tanulsággal szolgálhat a hétköznapi emberek élete is, például azé a férfié, aki feladta informatikusi karrierjét, hogy szenvedélyének, a bűvészetnek hódoljon, vagy azé a fejletlen karokkal született asszonyé, aki sportmasszázs-terapeutaként dolgozik, a lábával gyúrva pácienseit. A könyvről bővebb infót itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!