szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem nőtt az elmúlt években a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de minden harmadik – tíz év körüli – gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele.

Az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke azt mondta, a gyerekek kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, az ideális mennyiség 400 gramm lenne, ennek nagyjából a kétharmadát fogyasztják.

Még mindig igaz, hogy minden negyedik gyerek túlsúlyos, ám az elmúlt két-három évben a gyermekkori elhízás mértéke stagnált az országban, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is pozitívumként emelt ki.

A gyerekeknek ugyanakkor tejből és tejtermékből is többet kellene fogyasztaniuk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke hozzátette: az okostanyer.hu-n számos információt kaphatnak a szülők és a gyerekek.

Öt étel, amit minden egyemistának kötelező beszereznie a vizsgaidőszakban

A vizsgaidőszak nem csak az agynak lehet megterhelő, hanem az egész szervezetnek is, ezért ebben a közel két hónapban érdemes odafigyelni arra, hogy mit esztek. Összegyűjtöttünk pár olyan ételt, amely serkenti az agyi működést (vagy csak szimplán energiát ad a tanuláshoz).